• Prijatelji planete

  • Prijatelji planete

  • Prijatelji planete

  • Prijatelji planete

  • Prijatelji planete

  • Prijatelji planete

  • Description slide 7

 

OPŠTE INFORMACIJE O ORGANIZACIJI

 

Ime organizacije: Prijatelji planete

Mesto: Kragujevac

Adresa: Vladike Nikolaja Velimirovića 2A/29

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Website: http://prijateljiplanete.wordpress.com/

E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Udruženje je osnovano 09.04.2012. godine u Kragujevcu, a njegvi glavni ciljevi su Zaštita životne sredine i održivi razvoj, energetska efikasnost, održiva poljoprivreda i ruralni razvoj, postorno i urbanističko planiranje, zaštita zdravlja i preduzetništvo.

Udruženje Prijatelji planete je mlada organizacija koja broji 7 aktivnih članova, koji imaju velikog iskustva u radu na projektima i volonterskom radu. Sve odluke donosi Skupština udruženja. Udruženje nema stalno zaposlene članove i do sada skoro sve realizovane aktivnosti bile u partnerstvu sa drugim udruženjima ili organizacijama. Od osnivanja 2012. godine nije imalo uplata finansijskih sredstava na sopstveni račun i nije ostvarilo promet preko svog računa. 

Od samog osnivanja ima aktivnu saradnju sa Centrom za ekološko obrazovanje i održivi razvoj Politehničke škole (CEOOR) kao i Predškolskom ustanovom "Nada Naumović" u Kragujevcu sa kojima je učestvovala u više akcija i projekata, kao i udruženjima Kreativno edukativni centar, Centar za mlae i lokalnom kancelarijom AIESEC-a iz Kragujevca. Udruženje aktivno sarađuje i sa Ministarstvom prosvete – Školska Uprava Kragujevac. 

Do sada smo realizovali sledeće aktivnosti: 

Edukativne i kreativne radionice u obdaništima u Kragujevcu u okviru akcije Eko fokus, u kojima su održane 2 radionice u obdanišima kojima je prisustvovalo 60 dece predškolskog uzrasta. (http://prijateljiplanete.wordpress.com/2012/04/13/6/) 

Učešće u organizaciji izložbi dečijih likovnih radova “Plava planeta”, na temu ekologije povodom Dana planete zemlje od 2012. godine. Izložbu od 2002. godine tradicionalno organizuje Centar za ekološko obrazovanje i održivi razvoj Politehničke škole.

Edukativne i kreativne radionice u obdaništima i školi engleskog jezika Vrabac u Kragujevcu, u okviru projekta “Baterija uzvraća udarac”, čiji je nosilac bila NVO “KEC”, a saradnici na projektu CEOOR i Prijatelji planete.